Ruimtelijke klassieke villa op een smal stadskavel

Monumentaal, statig en klasse, dat zijn de juiste termen om deze jaren 30 villa te beschrijven. Termen die overeenkomen met de stijlkenmerken van een herenhuis. Maar deze villa verkrijgt zijn karakter door de omgang met de kavelregels.

De hoofdvorm bestaat uit twee geschakelde volumes in de lengterichting van de kavel, zodat een informeel zijerf ontstaat. Hieraan is de voordeur gesitueerd, alsmede de vrijstaande fietsenberging annex tuinkamer. Dit laat ruimte voor veel leefruimte aan de voorgevel, welke wordt verfraaid door de asymmetrisch geplaatste erker.

De klasse en grandeur komen terug in de detaillering: uitgemetselde hoekblokken, hardstenen waterslagen, sierbanden in het metselwerk en dakpironnen op de hoeken van het dak.

De geschakelde hoofdvorm creëert binnen een ruime leefomgeving, waarbij de iets lager liggende woonkeuken soepel overloopt in de comfortabele zitkamer en semi-geschakelde tv-kamer. Op de overige verdiepingen zijn vijf slaapkamers, vier doucheruimtes en losse speel-, werk en waskamers. En heeft u die heerlijke pizzaoven in het bijgebouw al gezien?

Wij zijn benieuwd naar uw wensen.

We hopen dat we u hebben geïnspireerd met de villa's in ons portfolio! Wilt u uw eigen villa laten bouwen? We maken graag kennis met u om uw stijl, wensen en dromen te ontdekken.

Maak een afspraak